header

لقمان مقام علم و حكمت

home
list
archive
درباره وبلاگ
--بسم الله الرحمن الرحیم-- --وَلَقَدْ آتَیْنَا لُقْمَانَ الْحِكْمَةَ أَنِ اشْكُرْ لِلَّهِ وَمَن یَشْكُرْ فَإِنَّمَا یَشْكُرُ لِنَفْسِهِ وَمَن كَفَرَ فَإِنَّ اللَّهَ غَنِیٌّ حَمِیدٌ-- هر آینه به لقمان حکمت دادیم و گفتیم : خدا را سپاس گوی ، زیرا هر، که سپاس گوید به سود خود سپاس گفته ، و هر که ناسپاسی کند خدا بی نیاز و ستودنی است./ پيامبر اسلام(ص) فرمود: « هر كسي كه سوره لقمان را بخواند در قيامت رفيق و دوست او است و به عدد كساني كه كار نيك يا بد انجام دادند( به حكم امر به معروف و نهي از منكر در برابر آنها) ده حسنه به او داده مي شود.»
آمار وبلاگ

تعداد بازدیدها :

346914

تعداد نوشته ها :

708

تعداد نظرات :

19

آیه قرآن تصادفی

روزشمار فاطمیه تاریخ روز
اوقات شرعی تماس با ما

ورزش در احاديث

پديد آورنده : به كوشش: مهدي صبوحي ، صفحه 69

اشاره

دين اسلام به ورزش اسب دواني خيلي اهميت داده است. از اين رو، روايت هاي فراواني درباره اهميت آن از پيشوايان معصوم عليهم السلام به ما رسيده است. يكي از اين روايت هاي جالب، حديثي است كه در آن، امام علي عليه السلام آداب برگزاري مسابقه اسب دواني را توضيح مي دهد كه به نقل آن مي پردازيم.

امام علي عليه السلام به مسئول برگزاري مسابقه اسب دواني فرمود:

هرگاه به نقطه آغاز مسابقه رسيدي، اسب ها را به صف كن و فرياد برآور: آيا كسي هست كه اسب خود را لجام نزده باشد يا كودكي به همراه داشته باشد يا اسب خود را زين نكرده باشد؟ (اين پرسش ها براي اطمينان از آمادگي مسابقه دهندگان بود.) اگر كسي پاسخ نداد، سه بار تكبير بگو و با تكبير سوم، فرمان حركت بده، خداوند هر كه را خواهد، پيروز مي گرداند.

امام علي عليه السلام خود، در نقطه پايان مسابقه مي نشست و خطّي مي كشيد و دو مرد را رو در رو در دو طرف خط مي نشاند؛ به گونه اي كه خط، رو به روي انگشت شصت پاي آنان باشد و اسب ها از ميان دو نفر عبور كنند. سپس به آن دو مرد مي فرمود:

اگر يكي از اسب ها يا دو گوش يا يك گوش يا افسار آنها از خط گذشت، سواركار آن را برنده بدانيد و جايزه را به وي بدهيد. اگر ترديد داشتيد، هر دو را برنده بدانيد و جايزه را تقسيم كنيد. اگر دو اسب با هم به خط رسيدند، كوچك تر بودن اسب را ملاك پيروزي قرار دهيد. بدانيد كه در اسلام، جَلَب (آزار دادن اسب و فرياد زدن بر سر آن براي افزودن بر سرعت او) و جَنَب (اسب يدك به همراه داشتن كه در نيمه راه مسابقه از آن استفاده كنند) و شِغار (كمك كردن به يكي از مسابقه دهندگان) منع شده است.


منبع: پايگاه اطلاع رساني حوزه

(0) نظر
X